Ανακοινωσεις:
 
   
   
 
 
Κ. Χατζηγιάννης: Ανάγκη για άμεση ενημέρωση των φοιτητών για το νέο ακαδημαϊκό έτος Δημοσίευση: 05-08-2020
...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 09-03-2020
 
 

Απάντηση ημερομηνίας 5 Μαρτίου 2020 του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.317, ημερομηνίας 27 Ιανουαρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

«Αναφέρομαι στη πιο πάνω ερώτηση και επιθυμώ να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που δημιουργείται κατά τους χειμερινούς μήνες σε ολόκληρη την ακτογραμμή της Λάρνακας και ειδικότερα στην περιοχή του Αλιευτικού Καταφυγίου Λάρνακας, προβαίνει σε εκβάθυνση της εισόδου του αλιευτικού καταφυγίου, ενώ συμβάλει και στην προσπάθεια του Δήμου Λάρνακας για την απομάκρυνση των φυκιών που εκβράζονται στην παρακείμενη παραλία.  Η τελευταία εκβάθυνση του καταφυγίου έγινε περί τα τέλη του 2016 και το Τμήμα Δημοσίων Έργων πρόσφατα έχει προκηρύξει διαγωνισμό για νέα εκβάθυνση, με λήξη προθεσμίας υποβολής των σχετικών προσφορών στις 28/2/2020.

Ως προσωρινό μέτρο, το ΤΑΘΕ έχει ενημερώσει όλους τους επαγγελματίες ψαράδες του Αλιευτικού Καταφυγίου Λάρνακας, για τις δυνατότητες ελλιμενισμού τους σε εναλλακτικούς χώρους. Παράλληλα, για την οριστική επίλυση του προβλήματος, το ΤΑΘΕ σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει αναθέσει σε ιδιώτες μελετητές, τη διεξαγωγή μελέτης πρόσχωσης του αλιευτικού καταφυγίου. Η εν λόγω μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους και στόχος είναι να αποτελέσει τη βάση για κατασκευαστικά έργα που θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για τυχόν διευκρινίσεις ή πρόσθετες πληροφορίες επί των πιο πάνω

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus