Ανακοινωσεις:
 
   
   
 
 
Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη συμμετείχε σε διαδικτυακό σεμινάριο του ΟΑΣΕ - 16/12/2020 Δημοσίευση: 17-12-2020
Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη συμμετείχε σήμερα σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε το Γραφείο του Συντονιστή των Οικονομικών και Περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων ...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
Κάβο Γκρέκο: Αξιοποίηση των Γαλλικών Εγκαταστάσεων και δημιουργία μουσείου
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 08-07-2020
 
 

Κάβο Γκρέκο: Αξιοποίηση των Γαλλικών Εγκαταστάσεων και δημιουργία μουσείου

Μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή και προέδρου της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ. Κυριάκος Χατζηγιάννη και την εκ μέρους του αυτεπάγγελτη εγγραφή του θέματος «Δημιουργία μουσείου φαροφύλακα στο Κάβο Γκρέκο, οι δυνατότητες αξιοποίησης των εγκαταστάσεων/ υποδομών για σκοπούς έρευνας και η αναβάθμιση του κέντρου εκπαίδευσης στο Κάβο Γκρέκο», άνοιξε σήμερα 08/07/2020 η συζήτηση για το θέμα ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας.

Ο κ. Χατζηγιάννης ανέπτυξε το σκεπτικό του, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας, γύρω από την αξιοποίηση του χώρου στο Κάβο Γκρέκο ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την αποχώρηση των Γάλλων μπορεί να αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηγιάννης ζήτησε όπως συντηρηθούν και όχι να κατεδαφιστούν οι υφιστάμενες υποδομές και τα κτήρια τα οποία βρίσκονται στο Κάβο Γκρέκο αφού μπορούν να εξυπηρετήσουν εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηγιάννης ζήτησε από  την Κυβέρνηση την επιδιόρθωση του φάρου και του γειτνιάζοντος κτηρίου για την δημιουργία μουσείου φαροφύλακα. Για την διαχείριση του χώρου όπως αναφέρει ο κ. Χατζηγιάννης τον πρωταρχικό λόγο θα έχει ο Δήμος Αγίας Νάπας. Τέλος, ο κ. Χατζηγιάννης εκ μέρους και της Επιτροπής Παιδείας ζήτησε από τους εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας, που παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής, όπως ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο για το θέμα και να λάβει άμεσα απάντηση.

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus