Ανακοινωσεις:
 
   
   
 
 
Συνέδριο: Ενεργειακή Μετάβαση– Τεχνολογίες Αποθήκευσης και Υδρογόνου Δημοσίευση: 14-01-2022
...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 23-08-2021
 
 

 


Το κράτος έχει την ευθύνη της ρύθμισης της οπλοκατοχής, ωστόσο, θα πρέπει να τηρούνται οι αναλογίες και να αποφευχθεί η λογική της καθολικής απαγόρευσης της οπλοκατοχής. 
Η Κύπρος έχει παράδοση στην οπλοκατοχή, η οποία μάλιστα είναι συνδεδεμένη με την εθνοφυλακή/ πολιτοφυλακή. 
Είναι γεγονός ότι τα πρόσφατα δυσάρεστα συμβάντα έχουν  φανερώσει  την ανάγκη για αυστηρότερες ρυθμίσεις, κυρίως προς την επισημασμένη και ηλεκτρονικά κατοχυρωμένη οπλοκατοχή όπως προβλέπεται και από την ΕΕ. 
Θέση μου είναι ότι, θα πρέπει να απαγορεύεται η οπλοκατοχή χωρίς άδεια. Ασφαλώς και θα πρέπει να προβληματίσουν τα περιστατικά αφαίρεσης ζωών, πρόκλησης σωματικής ή/ και περιουσιακής βλάβης. Ως απαρχή θα πρέπει να αναλύσουμε πολύ προσεκτικά τα βαθύτερα αίτια της εγκληματικής συμπεριφοράς των δραστών, και βάσει αυτής της ανάλυσης να υπάρξει προβληματισμός και εισαγωγή αυστηρότερης διαχείρισης της εποπτείας της οπλοκατοχής.
Σε συνάρτηση με τα πιο πάνω, θα μπορούσαν να εισαχθούν στη νομοθεσία πρόσθετες απαιτήσεις σε σχέση με τη ψυχική υγεία των κατόχων άδειας οπλοκατοχής, ενώ θα πρέπει να γίνεται καλύτερη εποπτεία στις περιπτώσεις όπου ο κάτοχος αναμειγνύεται με τα ναρκωτικά και άλλες ουσίες.

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus