Ανακοινωσεις:
 
   
   
 
 
Συνέδριο: Ενεργειακή Μετάβαση– Τεχνολογίες Αποθήκευσης και Υδρογόνου Δημοσίευση: 14-01-2022
...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
Παρέμβαση του κ. Χατζηγιάννη σε τηλεδιάσκεψη με θέμα τις προκλήσεις στον τομέα της προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων - 22/10/2021
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 22-10-2021
 
Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, Ειδικός Αντιπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) για θέματα συμμετοχής της Κοινωνίας των Πολιτών...
 

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη,  Ειδικός Αντιπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) για θέματα συμμετοχής της Κοινωνίας των Πολιτών, πήρε χθες μέρος σε τηλεδιάσκεψη με θέμα τις προκλήσεις στον τομέα της προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή του ΟΑΣΕ. Η τηλεδιάσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Πρόσκληση για δράση-Ελσίνκι+50».

Σε παρέμβασή του, ο κ. Χατζηγιάννη υπογράμμισε τη σημασία διασφάλισης της συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών στις δραστηριότητες του ΟΑΣΕ.   Η κοινωνία των πολιτών, τόνισε ο κ. Χατζηγιάννη, προσφέρει ουσιαστική προστιθέμενη αξία στο έργο του Οργανισμού, ιδιαίτερα όσον αφορά τη συμμόρφωση των συμμετεχόντων Κρατών με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Ο κ. Χατζηγιάννη σημείωσε επίσης ότι η δράση των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών φέρνει τους πολίτες πιο κοντά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Εξέφρασε, τέλος, ανησυχία για το γεγονός ότι οι υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντιμετωπίζουν λόγω της δράσης τους σημαντικές προκλήσεις σε αριθμό συμμετεχόντων Κρατών του Οργανισμού και συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αρχές των εν λόγω χωρών.

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus